Orlice 6.2.2011

11.02.2011 22:07

Je sice začátek února, ale počasí si s námi opět hraje, je teplo a vody poteče dost. Pavel už musí z domu a proto se rozhodujeme kam. Volba padla tentokrát na Orlici z Letohradu do Ústí. 

Cesta vlakem je v pohodě, až na to, že necháváme v autě kilometráž řeky, takže vlastně nevíme, kam jedeme. Po chvíli chození a hledání řeky už oblékám nový neopren a další vodácké oblečení a vydáváme se na řeku.

První jez (jako ostatně každý) obnášíme a ošlehaní větvemi proplouváme řekou. Jede to docela rychle, protože teče dost vody a opět se nenudíme. Vše se projíždí v pohodě, i stupně za Hnátnicemi jsou pěkné peřejky. Malá zastávka v Caklích(asi hezky strávené odpoledne za sluníčka s dětma), dále obnášení jezu na začátku Ústí a vydáváme se dál.

Díky neznalosti se před námi objevuje provalený jez tzv."Železná vrata", před kterým se nám už nedaří zastavit, protože to opravdu teče a po chvilce boje už plaveme. Kontroluju Pavla, loď , pádlo a když už stojí po kolena, naznávám, že bych si už mohl odpustit užívání  v neoprenu a držet basu.

Vyléváme loď, počítáme ztráty, které naštěstí dnes nejsou, dáme si doušek na zahřátí a balíme. Na vlak je to asi 500m a je škoda, že jsme to tam nedojeli. Tak někdy příště!!!

Je to opravdu hezká řeka, jen vědět kam člověk jede...

Určitě se ještě vrátíme.

 

Pepa

Fotky ZDE


www.jk-sport.cz