Svitava 16.1.2011

20.01.2011 11:55

 Je sice leden, ale nezvykle vysoké teploty a dlouhý vodácký půst nás vylákal ven. Sledoval jsem stav Svitavy a padlo rozhodnutí právě na ni. Je pravda, že povodně na ostatních řekách byly hrozivé, ale právě Svitavě tento stav svědčí(v sobotu jsem jel ale stav pro jistotu zkontrolovat).

Vyrazili jsme v 8 hodin vlakem ze Svitav a v 10 už jsme seděli na řece, která byla minimálně o půl metru výš než obvykle(Bílovice 168cm). Přítok Punkvy a první ošplouchnutí nás donutilo(je nesmysl se první km koupat) peřeje u hutě přenést, ale teklo to opravdu svižně a kolem betonového mostu jsme měli co dělat , abychom zůstali alespoň nahoře suší.

Cesta byla v pohodě, molo u bufetu bylo skoro pod vodou, jen po poznámce:"kde je ten strom, který tady byl v létě" , se za zatáčkou objevil a my jsme zastavili u pravého břehu, což se nemělo stát. Pokusili jsme se to přejet na druhou stranu, ale proud nás okamžitě vzal a už jsme se viděli ve vodě. Skončili jsme právě na tom stromě a po chvíli domlouvání stojíme na tom správném břehu a relativně v bezpečí(někde je tam střelnice). Dále si myslíme, že už to bude jen volej(po předchozích zážitcích), ale teče to pořád (průjezd Adamovem, zahrádkářské kolonie, mosty...)a my se rozdně nenudíme. 17km plavby končí v Bílovicích v jednu hodinu a konečně si můžeme připít douškem rumu z lahvičky našeho kamaráda, který tady ale nemůže být ...

Vše se dá zhodnotit jako pěkný zážitek se šťasným koncem a spoustou ponaučení a zážitků pro začínající staré vodáky ...

Pepa

 

Fotky

 


www.jk-sport.cz